NAKON ŠTO SU U POŽARU OSTALI BEZ DOMA

Haljevac: Osigurati privremeni smještaj porodici Gašaj

Na inicijativu Haljevca, a po nalogu Ajnadžiću, ovoj porodici uručena je pomoć u prehrambenim artiklima

Dostavljena pomoć porodici. Općina Centar

Piše: A. J. / Avaz.ba

21.6.2020

Na inicijativu dopredsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar Sarajevo Sulejmana Haljevca Meme (SBB), a po nalogu načelnika ove lokalne zajednice Nedžada Ajdnadžića, uručena je pomoć u prehrambenim artiklima porodici Gašaj koja je nedavno doživjela tragediju kada je 9. juna u noćnim satima izbio požar u potkrovlju stambenog objekta u Ulici Pehlivanuša na broju 13.

U ime načelnika i Općinskog vijeća Centar pomoć je uručila Mersida Veiz iz Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar.

Ovom prilikom je Nermini Gašaj prezentiran način na koji može, kao stanovnica Centra, da ostvari svoja prava na pomoć putem pomenute općinske službe.

Dan nakon izbijanja ovog požara, zbog kojeg je nažalost jedna osoba i preminula, predstavnici Općine Centar su obišli ovu lokaciju gdje su utvrdili stanje i ugroženoj porodici koja živi sa maloljetnim djetetom ponudili pomoć.

- Na prvoj narednoj sjednici OV Centar tražit ćemo da se ovoj porodici omogući privremeni smještaj - kazao je Haljevac za "Avaz".

 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.