NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Zaokret u aferi "Respiratori"!?

Donosimo vam i veliku "Avazovu" analizu političke scene u BiH te poruka i pouka izbora u susjedstvu

Piše: Avaz.ba

24.6.2020

Naslovnica današnjeg broja "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza”, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, pročitajte reportažu naših novinara koji su bili s mještanima najpogođenijih mjesta tokom poplava koje su posljednjih dana pogodile najviše Tuzlanski kanton. Stanovnicima Đurđevika vodena bujica je ugrozila domove, a oni su pokušali spasiti što se spasiti da.

Posljednjih dana srbijanskog tenisera Novaka Đokovića prati skandal zbog "Adria Toura" čije je održavanje u BiH otkazano. Đoković je na meti kritika javnosti zbog širenja koronavirusa.

Pročitajte i komentar dana "Umor vlasti" koji je pisao naš novinar Erdin Halimić.

Donosimo vam i veliku "Avazovu" analizu političke scene u BiH te poruka i pouka izbora u susjedstvu.

Saznajte i o čemu je specijalni izaslanik EU u BiH Johan Satler (Sattler) informirao Brisel nakon sastanka sa članovima Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine BiH.

Ličnost dana je Ognjen Vranješ, saznate i zašto.

Na stranama Globusa pročitajte kako je CIA srušila Balkanskog kasapina Slobodana Miloševića.

"Avaz" saznaje da je Ustavni sud BiH odbio apelaciju profesorice Semre Čavaljuge protiv odluke rektora Univerziteta u Sarajevu Rifata Škrijelja kojom je poništena odluka Nastavno-naučnoga vijeća Medicinskog fakulteta o izboru Čavaljuge za dekana na mandatni period od 2019. do 2023. godine. Detalje pročitajte u današnjem izdanju printanog izdanja.

Saznajemo i da Tužilaštvo BiH proširuje istragu na više osoba zbog uvoza medicinske opreme. Pročitajte je li to znači i zaokret u aferi "Respiratori", teškoj 10,5 miliona KM.

Donosimo vam i brojne reakcije koje je jučer izazvalo saslušavanje u policiji čelnika SABNOR-a koji su prije više od mjesec organizirali komemorativni mimohod na Trgu BiH u Sarajevu. Također, pročitajte i koje to mjere za građane BiH najavljuju iz susjedne Hrvatske.

Na stranama Crne hronike pročitajte ko je vozač Audija A3 koji je usmrtio pješakinju Zumretu Muharemagić u Sarajevo te šta su utvrdili vještaci. Donosimo vam i detalje hapšenja Srbijanca Saše Stankovića iz Beograda, koji je lišen slobode u BiH kod Zvornika.

Pročitajte i razgovor s bh. književnim velikano Abdulahom Sidranom čije je novo djelo „A Nurija veli“ ugledalo svjetlo dana.

Iz Juventusa su se konačno oglasili po pitanju transfera bh. reprezentativca. Saznajte pod kojim uvjetima će Miralem Pjanić preći u Barcelonu. Donosimo vam još mnogo zanimljivih vijesti iz svijeta sporta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.