STANJE NA PUTEVIMA

U toku radovi na nekoliko putnih pravaca

Zbog transporta mašina, danas će u vremenu od 9:30 do 10 sati i od 13 do 13:30 sati doći do obustave saobraćaja u mjestu Broćanac na dionici Hutovo - Neum

Avaz.ba

U toku radovi

Foto: Arhiv


Kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan, saopćeno je iz BIHAMK-a

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Ormanica na magistralnom putu Srebrenik - Orašje i tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf. Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica - Stup, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. Radovi na sanaciji mostova u toku su i na dionicama Srebrenik - Šićki Brod (preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik), Olovo - Semizovac (preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.

Zbog transporta mašina, danas će u vremenu od 9:30 do 10 sati i od 13 do 13:30 sati doći do obustave saobraćaja u mjestu Broćanac na dionici Hutovo - Neum. Na magistralnom putu Zenica - Nemila (kroz tunel Vranduk) od 5 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče –Zavidovići – Olovo - Sarajevo.

  • Radovi na dosta putnih pravaca

    Radovi na dosta putnih pravaca

    Foto: Arhiv


Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Svi koji ulaze u Hrvatsku iz BiH idu u 14-dnevnu samoizolaciju. Za tranzit kroz Hrvatsku nema ove obaveze. Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR ili ELISA test star maksimalno 72 sata. Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja PCR ili ELISA testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori. Za vrijeme važenja ovih mjera, ulazak u Crnu Goru nije moguć preko graničnih prelaza Hum i Metaljka.

Granični prelaz Deleuša - Vraćenovići od ranije je zatvoren zbog radova.

Više o temi BIHAMK

STANJE NA PUTEVIMA
Saznajte na kojim putnim pravcima su u toku radovi
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na