NA KIOSCIMA DILJEM BiH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Rusija podriva suverenitet BiH!

Pročitajte šta su zabilježili specijalni izvještači "Avaza" u Novom Pazaru gdje je situacija i dalje veoma teška zbog koronavirusa

Avaz.ba
01.07.2020 06:08
  • Današnja naslovnica "Dnevnog avaza"
    Današnja naslovnica "Dnevnog avaza" Foto: Avaz

U današnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza”, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, pročitajte šta su zabilježili specijalni izvještači "Avaza" u Novom Pazaru gdje je situacija i dalje veoma teška zbog koronavirusa.

Naša ekipa bila je u prostorijama Mikrobiologije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajeva, čiji uposlenici, sa šeficom Sandrom Zubović na čelu, mjesecima rade lavovski posao. Osim toga, tu je i presjek stanja zaraženih koronavirusom u našoj zemlji.

Komentar dana "Ne zovite Zolaka" pisao je novinar Miralem Aščić.

Donosimo i sve vezano za odluku Vijeća Evropske unije kojom građanima BiH nije dozvoljen ulazak u zemlje članice. Jučer je objavljen spisak na kojem je 15 zemalja čiji državljani mogu putovati u zemlje EU, ali BiH nije na njemu. Saznajte šta su nam rekli iz Evropske komisije. Ujedno, Hrvatska je ukinula obavezan 14-dnevni karantin za one koji dolaze iz BiH, te vam donosimo važne informacije vezano za to.

Pročitajte i razgovor s novim predsjednikom Centralne izborne komisije (CIK) Željkom Bakalarom te saznajte šta poručuje.

Ličnost dana je Ismet Gavrankapetanović.

Na stranama Globusa pročitajte mnogo zanimljivih vijesti iz regiona i svijeta.

Razgovarali smo i sa v. d. direktorom Federalne uprave policije (FUP) povodom 1. jula, kada se obilježava Dan policije u Federaciji BiH.

Ekskluzivno otkrivamo šta stoji u najnovijem izvještaju vojnog komiteta američkog Senata. Između ostalog, piše i to da Ruska Federacija podriva suverenitet Bosne i Hercegovine, a igrala je destabilizirajuću ulogu u odnosima Kosova i Srbije.

Na stranama Crne hronike pročitajte šta se dešava nakon likvidacije Nedžiba Spahića Džibe u Sarajevu i raspisane potjernice za Sašom Golubom. Osim toga, donosimo vam sve o akciji "Skank" specijalaca FUP-a koju su proveli u Zavidovićima.

Ekipa Jet-set rubrike donosi vam potresnu priču o životu Sarajlije i prvog sit-down komičara Jasmina Džemidžića koji je umro prije dva dana u 37. godini zbog zdravstvenih problema. 

Otkrivamo detalje spektakularnog transfera Miralema Pjanića u Barcelonu. Odštetna klauzula po kojoj bh. reprezentativni veznjak u naredne četiri godine može napustiti Nou kamp iznosi vrtoglavih 400 miliona eura (oko 800 miliona KM). Pročitajte i druge zanimljive vijesti iz svijeta sporta.

Komentari

NA VRH