PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BIH

Tegeltija: Srbiji trenutno nije potrebna pomoć za Novi Pazar

Vlada Federacije BiH je iskazala spremnost da pošalje dva tima medicinskih radnika, po deset ljekara u Novi Pazar, rekao Tegeltija

Avaz.ba / Srna
30.06.2020 22:37

Zoran Tegeltija

Foto: Arhiv

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija izjavio je da je stav Vlade Srbije da toj zemlji trenutno nije potrebna pomoć, te da je zdravstveni sektor u stanju da osigura adekvatan nivo zdravstvene zaštite u Novom Pazaru, upućivanjem medicinskih radnika iz Kragujevca, Kraljeva i drugih gradova u toj zemlji.

- I procjenjuju da će u naredna dva do tri dana ljekari koji su bili inficirani virusom korona u Novom Pazaru biti spremni da se vrate na posao. Premijer Srbije Ana Brnabić iskazala je zahtjev da će se, ukoliko bude potrebna dodatna pomoć obratiti BiH, ali da u ovom trenutku pomoć nije potrebna - rekao je Tegeltija novinarima u Istočnom Sarajevu.

  • Tegeltija: Ukoliko bude potrebna pomoć Srbija će se obratiti BiH
    Tegeltija: Ukoliko bude potrebna pomoć Srbija će se obratiti BiH Foto: Arhiv

On je napomenuo da je predsjednik opštine Novi Pazar uputio predsjedavajućem Predsjedništva Šefiku Džaferoviću zahtjev za pomoć u medicinskom osoblju, prije svega ljekara, zbog pogoršane situacije prouzrokovane epidemijom virusa korona.

- Džaferović je proslijedio taj akt Savjetu ministara i mi smo obavili konsultacije. Vlada Federacije BiH je iskazala spremnost da pošalje dva tima medicinskih radnika, po deset ljekara u Novi Pazar. Nakon konsultacija sa Vladom Srbije, Brnabićeva je zahvalila za spremnost BiH da pruži medicinsku pomoć bolnici u Novom Pazaru - istakao je Tegeltija.

Komentari

NA VRH