DŽAFEROVIĆ RAZGOVARAO S AMBASADORICOM UBER

Snažna podrška Njemačke na evropskom putu BiH

Naglašena je potreba da institucije BiH učine dodatne napore na ispunjavanju 14 preporuka iz Mišljenja Evropske komisije

Piše: Avaz.ba

Sa sastanka: Najviši zvaničnici Njemačke učestvovat će u obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici

Foto: Predsjedništvo BiH


Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas sa ambasadoricom Njemačke u BiH Margret Uber (Uebber) o nastavku i ubrzanju evropskog puta BiH tokom njemačkog predsjedavanja Evropskom unijom. 

Na sastanku je istaknuto da Njemačka, kao veliki prijatelj BiH, pruža snažnu podršku evropskoj perspektivi naše zemlje.  Naglašena je potreba da institucije BiH učine dodatne napore na ispunjavanju 14 preporuka iz Mišljenja Evropske komisije, kako bi se u skorije vrijeme BiH dodijelio kandidatski status. 

Džaferović je ambasadoricu Uber informirao o toku priprema za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima u zaštićenoj zoni UN-a u Srebrenici. Uber je obavijestila Džaferovića da će najviši zvaničnici Njemačke učestvovati u obilježavanju godišnjice, ističući da će se i u Njemačkoj organizirati komemorativni skupovi u znak sjećanja na žrtve genocida. 

Više o temi

SASTANAK U NJEMAČKOJ AMBASADI
Kako prevazići krizu izazvanu koronavirusom
UNSKO-SANSKI PORTAL ŽESTOKO KRITIKOVAO SDA FUNKCIONERE
Svi su nam važniji od Krajišnika: Za Biseru i Šefika važniji Pakistanci i Pazarci od građana USK
NA VRH

Komentari