DŽAFEROVIĆ RAZGOVARAO S AMBASADORICOM UBER

Snažna podrška Njemačke na evropskom putu BiH

Naglašena je potreba da institucije BiH učine dodatne napore na ispunjavanju 14 preporuka iz Mišljenja Evropske komisije

Sa sastanka: Najviši zvaničnici Njemačke učestvovat će u obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici. Predsjedništvo BiH

Avaz.ba

2.7.2020

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas sa ambasadoricom Njemačke u BiH Margret Uber (Uebber) o nastavku i ubrzanju evropskog puta BiH tokom njemačkog predsjedavanja Evropskom unijom. 

Na sastanku je istaknuto da Njemačka, kao veliki prijatelj BiH, pruža snažnu podršku evropskoj perspektivi naše zemlje.  Naglašena je potreba da institucije BiH učine dodatne napore na ispunjavanju 14 preporuka iz Mišljenja Evropske komisije, kako bi se u skorije vrijeme BiH dodijelio kandidatski status. 

Džaferović je ambasadoricu Uber informirao o toku priprema za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima u zaštićenoj zoni UN-a u Srebrenici. Uber je obavijestila Džaferovića da će najviši zvaničnici Njemačke učestvovati u obilježavanju godišnjice, ističući da će se i u Njemačkoj organizirati komemorativni skupovi u znak sjećanja na žrtve genocida. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.