DRVAR

Runić: Nastavljamo mirne proteste dok god se otpad ne ukloni

Vlasnik firme "Krom reciklaža" obećao da će odvesti otpad iz Drvara u roku od 24 sata

Mirni protesti. SRNA

Avaz.ba / Srna

3.7.2020

U Drvaru će sutra biti nastavljeni mirni protesti, koje je stotinjak stanovnika održalo i danas zbog istovarenog tekstilnog otpada iz Italije na području ove lokalne zajednice.

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić, nakon što je danas telefonom razgovarala sa Rodoljubom Dinićem, vlasnikom firme reciklažnog materijala preduzeća "Krom reciklaža", koja je istovarila otpad, rekla je da je vlasnik obećao da će odvesti otpad iz Drvara u roku od 24 sata.

Runić je navela da, međutim, postoji sumnja da otpad, istovaren na više lokacija u Drvaru, neće biti odvezen u tom roku jer je, kako je navela, riječ o velikoj količini.

- Građani Drvara danas su održali mirne proteste, koje će nastaviti i sutra dok god otpad ne bude odvezen iz Drvara - naglasila je Runića, koja je prisustvovala mirnim protestima.



Mirni protesti. SRna

Živana Sabljić, jedna od okupljenih, rekla je da će Drvarčani blokirati i Sarajevo ako bude potrebno.


- Ne želimo smeće koje je završilo u Drvaru ko zna kakvim odlukama i nečijim neznanjem, poručuje Sabljićeva.

Općinsko vijeće Drvara zatražilo je sinoć da nadležni inspekcijski organi u roku od 24 sata nalože odgovornim fizičkim i pravnim licima i drugim organima izmještanje tekstilnog otpada iz Italije istovarenog u nekadašnju fabriku "Grmeč".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.