VRIJEDNA OPREMA

Zenica: Ozvaničen početak rada novoopremljenog COVID rendgen odjela

Avaz.ba

Projekt finansirala Vlada ZDK kroz sporazum sa Razvojnim programom Ujedinjenih naroda

Foto: Fena


Posjetom delegacije Vlade Zeničko-dobojskog kantona, predvođenom premijerom Mirzom Ganićem i ministrom zdravstva Adnanom Jupićem, u Kantonalnoj bolnici Zenica ozvaničen je početak rada novoopremljenog COVID rendgen odjela sa CT-om i mobilnim digitalnim rendgen aparatom za dijagnostiku COVID-19 pozitivnih pacijenata.

Odjel se nalazi u prizemlju zgrade Odjela interne medicine sa hemodijalizom, sa izgrađenim posebnim ulazom i fizički je odvojen od ostalih prostora zgrade, prenosi Fena.

Opremanje i nabavku dijagnostičke opreme finansirala je Vlada Zeničko-dobojskog kantona kroz sporazum sa Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP). Vlada je za uloženih 920.000 KM iz budžeta dobila opremu u vrijednosti 1,65 miliona KM.

  • Skomorac: KBZ unaprijedio spremnost da odgovori na izazove pandemije

    Skomorac: KBZ unaprijedio spremnost da odgovori na izazove pandemije

    Foto: Arhiv


Na Odjelu za infektivne bolesti puštena je i novoopremljena intenzivna njega s respiratorima evropskih proizvođača, čime je KBZ značajno unaprijedio spremnost da odgovori za izazove pandemije koronavirusa.

Direktor KBZ-a Rasim Skomorac zahvalio je Vladi na razumijevanju za potrebe te zdravstvene ustanove i razumijevanju struke, ističući da će se koristi ulaganja tek vidjeti u perspektivi, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

Više o temi Zeničko-dobojski kanton

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na