UMJETNOST DEMOKRATIJE

Ministar Krivić gost online kafe s mladima

Razgovaralo se o profesionalizaciji omladinskog rada i rada sa mladima te podršci razvoju omladinskog sektora u BiH

Avaz.ba

Razgovaralo se i o značaju aktivizma mladih

Foto: CROA


Gost online kafe sa mladima danas je bio ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Anis Krivić, koji je sa mladima razgovarao kako o aktivizmu kroz umjetnost, tako i o pitanjima koja mlade, u okviru resornog ministarstva, najviše zanimaju.

Razgovaralo se o profesionalizaciji omladinskog rada i rada sa mladima te podršci razvoju omladinskog sektora u Bosni i Hercegovini. Tema je bila i modaliteti učešća mladih u procesima donošenja lokalnih politika koje nudi Ministarstvo obrazovanja.

Razgovaralo se i o značaju aktivizma mladih te mogućnosti uvođenja volonterizma u školski sistem.

Ministar Krivić je izrazio svoje zadovoljstvo na pozivu, gdje je istakao da su razgovor i diskusija najvažniji sa mladim ljudima, jer su upravo oni koji pokreću svijet i koji ga grade za sve nas.  Također je istakao da postoji potreba za razgovorom o problemima mladih, da o njima treba češće da se razgovara, te da pitanja mladih treba staviti na mjesto koje oni zaslužuju.

  • Razgovaralo se i o značaju aktivizma mladih

    Razgovaralo se i o značaju aktivizma mladih

    Foto: CROA


Kada je u pitanju aktivizam mladih, on smatra da je aktivnih sudionika društvenih procesa manje nego pasivnih, te da mladi trebaju znati da imaju pravo na stav, te da su i donosioci odluka ti koji moraju promijeniti svijest kod mladih - mladi moraju tražiti svoja prava.

Online kafa sa ministrom obrazovanja, nauke i mladih KS održana je u okviru projekta „Umjetnost demokratije“ kojeg realizuje Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA. Projektom se želi probuditi interes za demokratskim principima i ljudskim pravima, stimuliranje kritičkog razmišljanja o osjetljivim pitanjima u društvu, te poticanje razvoja komunikacijskih i istraživačkih vještina učesnika/ca i stvoriti pretpostavke da mladi postanu aktivni građani/ke.

Više o temi Anis Krivić

POTVRDIO MINISTAR ANIS KRIVIĆ
Medicinska sestra iz vrtića "Mašnica" zaražena koronavirusom

Više o:

Anis Krivić CROA
NA VRH

Podijeli članak na