OPĆINA CENTAR

Ajnadžić ponudio zamjenske stanove korisnicima na trasi Prve transverzale

Radovi, kada je u pitanju ovaj projekt, idu po planu

Trasa Prve transferzale. Općina centar

L. M. / Avaz.ba

9.7.2020

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić ponudio je Muji Porobiću, korisniku stana u prizemlju u ulici Halida Kajtaza na broju 40, koji se nalazi na projektiranoj trasi Prve transverzale, drugi zamjenski stan kako bi na mjestu gdje sada živi bila moguća izgradnja transverzale.

Radovi, kada je u pitanju ovaj projekt, idu po planu, a u posljednje vrijeme se intezivno radi na uklanjanju objekata kako bi transverzala mogla biti izgrađena.

Načelnik Ajnadžić je poslao pismo Porobiću kako bi ga obavijestio o ponudi:

- Činjenica je da ste dugogodišnji korisnik manjeg stana u prizemlju na samoj trasi Prve transverzale, koji prema uvidu nadležnog općinskog inspektora za stambene poslove nije adekvatan za stanovanje. Imajući u vidu prvorazredni značaj izgradnje ove saobraćajnice, kao i činjenicu da ste dugogodišnji korisnik ovog stana i da ste demobilisani borac Armije RBiH, rješavanju ovog pitanja smo pristupili s najboljim namjerama da bez bilo kakvog spora, upravnog ili sudskog, na zakonit, kvalitetan i socijalno prihvatljiv način iznađemo najbolje moguće rješenje. U tom smislu, što se vidi iz zapisnika općinskog stambenog inspektora, koji ste potpisali vi i Zlatka Savić, ponuđeni su vam zamjenski stanovi na šest lokacija, a posljednji u ulici Đoke Mazalića, koji je u najboljem građevinskom stanju, a pored ostalog do stana vodi i lift u funkciji.

Dakle, upoređujući fotografije vašeg stana i ponuđenih rješenja, a posebno posljednjeg, koje nudimo i kao konačno, jasno se vidi kako biste ovim riješili stambeno pitanje na najbolji mogući način. Pozivam vas da se po mogućnosti odmah, a najdalje u narednih sedam dana, u pisanoj formi izjasnite da li prihvatate zamjenski stan u ulici Đoke Mazalića na Marijin-Dvoru, površine 47 kvadratnih metara, a o čemu ste prethodno upoznati. Očekujem da ćete na ovaj način, umjesto istinski nepotrebnog spora i vi kao naš sugrađanin i borac Armije RBiH dati svoj lični doprinos u što bržem stvaranju uslova za izgradnju Prve transverzale kao najznačajnijeg infrastrukturnog projekta za Općinu Centar i Kanton Sarajevo - stoji u pismu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.