MEMORIJALNI CENTAR

Prvi put dodjeljena novinarska nagrada “Nino Ćatić”

Nagradu za radijski izvještaj dobio je Ismet Bećar, Alemi Kazazić, Samir Karić te Edina Latif

Nagrade su dodijeljene u pet kategorija. Arhiv

Avaz.ba

11.7.2020

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari sinoć je dodijeljena po prvi put novinarska nagrada “Nino Ćatić”. Organizator dodjele nagrade je Udruženje ”Biti novinar” iz Tuzle uz generalno pokroviteljstvo Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i podršku Udruženja BH novinari, 

Organizacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice genocida u Srebrenici, Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, Udruženja Žene Srebrenice, Vlade TK, Grada Tuzla te saglasnost Hajre Ćatić majke Nine Ćatića.  Nagrade su dodijeljene u pet kategorija. 

Nagradu za radijski izvještaj dobio je Ismet Bećar, za televizijski prilog Alemi Kazazić, za pisani tekst i fotografiju Samir Karić, te za blog/vlog Edina Latif.

- Mislila sam da je moj Nino zaboravljen. Zahvaljujući mladim ljudima nije. Nadam se da će ova nagrada živjeti, a sa njom i sjećanje na mog Ninu - rekla je Hajra Ćatić.

Pored glavnih nagrada dodijeljene su i specijalne zahvalnice pojedincima i kolektivima za kontinuirano izvještavanje o Srebrenici i genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici.

Specijalna zahvalnica je uručena, između ostalih, Hajri Ćatić, i Edinu Ramiću ministru za izbjeglice i raseljena lica Federacije BiH, entiteta u Bosni i Hercegovini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.