GENERALNA SEKRETARKA SBB

Prašović-Gadžo: Dok dišem boljet će, plakat ću, molit ću se

Taj zločin je bol koji moramo liječiti, no da bi liječili, porodice žrtava srebreničkog genocida moraju dobiti priznanje sa svakog pedlja BiH, poručila je

Prašović-Gadžo: Dok dišem boljet će, plakat ću, molit ću se. PrintScreen

Piše: E. H. / Avaz.ba

11.7.2020

Nikad ne smijemo zaboraviti genocid počinjen nad Bošnjacima u julu 1995. godine, poručila je generalna sekretarka i zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Sanela Prašović-Gadžo.  

Naime, generalna sekretarka SBB boravila je danas u Potočarima te odala počast nevino ubijenim-

- Sistemski, planirano i brutalno u jednoj sedmici ubijeni su građani, njih 8.372 građana Bosne i Hercegovine samo zato što su Bošnjaci. Ubijane su tek rođene bebe, dječaci, mladići, majke, oćevi. Taj zločin je bol koji moramo liječiti, no da bi liječili, porodice žrtava srebreničkog genocida moraju dobiti priznanje sa svakog pedlja BiH i od svakog građanina BiH – poručila je Prašović-Gadžo.


Prašović-Gadžo: Srebrenica je bol koji nikada neće prestati da me boli. PrintScreen

Dodala je da je to put ozdravljenja.  

- Da srpske političke elite priznaju genocid, da oni koji šute ili negiraju genocid priznaju šta se dogodilo u Srebrenici jula 1995. kao što su presudili međunarodni sudovi. Srebrenica je bol koji nikada neće prestati da me boli. Dok dišem boljet će, plakat ću, molit ću se – zaključila je Prašović-Gadžo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.