VLADA KS

Potvrđeno pisanje "Avaza": Bivši Armijski centar u sklopu Opće bolnice bit će pretvoren u izolatorij

Zbirni prijedlog utroška sredstava Ministarstvo finansija će dostaviti Vladi KS na usvajanje

Prihvaćena je inicijativa Zavoda za javno zdravstvo KS. Arhiv

Avaz.ba

14.7.2020

Zaključkom Vlade Kantona Sarajevo, prihvaćena je inicijativa Zavoda za javno zdravstvo KS za izdvajanje sredstava iz Budžeta KS radi realizacije prve faze rekonstrukcije i adaptacije prostorija objekta bivšeg Armijskog medicinskog centra, u krugu Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", za potrebe izolatorija koji je odlukom Vlade Federacije BiH od 2. jula ove godine dodijeljen Kantonu Sarajevo odnosno Zavodu za javno zdravstvo KS.

Odmah po sticanju spomenutih formalnih preduvjeta od strane Vlade Federacije, Vlada Kantona Sarajevo je zaključcima zadužila Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo finansija KS da dostave Vladi prijedlog programa utroška sredstava za prvu fazu radova, na osnovu zahtjeva i izvještaja JU Zavoda za javno zdravstvo KS, a u vezi sa tim i prijedlog raspodjele sredstava sa donatorskog računa za posebne namjene u svrhu borbe protiv pandemije koronavirusa.

Također, zaključkom Vlade zadužena su resorna ministarstva da dostave Ministarstvu finansija prijedloge utroška sredstava prikupljenih od uplata na pomenuti račun, sa nazivima programa i iznosima za te namjene. Zbirni prijedlog utroška sredstava Ministarstvo finansija će dostaviti Vladi KS na usvajanje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.