MINISTAR KOMUNIKACIJA

Vijeće za sigurnost prometa analiziralo stanje sigurnosti na cestama u BiH

Razgovarano je i o prijedlozima plana rada ovog vijeća za 2020. godinu

L. M. / Avaz.ba

Vijeće sigurnosti prometa

Foto: FENA


Vijeće za sigurnost prometa na cestama u Bosni i Hercegovini je na prvoj sjednici analiziralo stanje sigurnosti prometa na cestama u BiH.

Ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović otvorio je sjednicu Vijeća, kojoj su prisustvovali i njegov zamjenik Nedžad Branković, predstavnici entitetskih ministarstava i Brčko distrikta te javnih preduzeća Ceste Federacije BiH i Putevi Republike Srpske Spasoje Mičić, Saša Jasnić, Tomislav Bojić, Zijad Hodžić i Vinko Vidović, kao i pet prometnih eksperata Osman Lindov, Dražan Primorac, Krsto Lipovac, Milan Tešić i Tomo Lučić.

Na sjednici je usvojen Poslovnik o radu Vijeća, nakon čega je analizirano stanje sigurnosti prometa na cestama u BiH u periodu od 2014. do 2019. godine. Također, razgovarano je o prijedlozima plana rada ovog vijeća za 2020. godinu.

Učesnici sastanka razmatrali su i trenutne aktivnosti na izradi Okvirne strategije sigurnosti prometa na cestama u BiH 2021-2025. te Akcionog plana za provođenje Okvirne strategije sigurnosti prometa na cestama u BiH 2021-2025.

Vijeće ministara BiH je u septembru 2019. godine donijelo Odluku o formiranju Vijeća za sigurnost prometa na cestama u BiH, s ciljem pokušaja smanjenja broj poginulih i povrijeđenih u prometnim nezgodama, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH - prenosi FENA.

Više o temi Vijeće sigurnosti

ODLUKA STUPA NA SNAGU 1. JULA
Vijeće sigurnosti UN-a produžilo mandat Seržu Bramecu
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na