PRAVILA UTVRĐENA ZAKONOM

Sastanak CIK-a u Mostaru u okviru priprema za izbore

Nova izborna pravila za izbore za Gradsko veće Mostara su utvrđena Zakonom o izmenama Izbornog zakona BiH, koji stupa na snagu u subotu, 18. jula

Avaz.ba
16.07.2020 22:51

Na sastanku je razgovarano o svim aspektima rada Gradske izborne komisije Mostar

Foto: Arhiv

Predsednik i članovi Centralne izborne komisije (CIK) BiH održali su danas sastanak sa predsednikom i članovima Gradske izborne komisije Mostar u okviru priprema izbora za Gradsko veće. 

Ovi izbori će se u skladu sa članom tri odluke CIK o raspisivanju lokalnih izbora 2020. godine raspisati po sticanju svih neophodnih uslova za raspisivanje i održavanje izbora za izbor većnika u Gradsko veće Mostara, prenosi Srpskainfo. 

Nova izborna pravila za izbore za Gradsko veće Mostara su utvrđena Zakonom o izmenama Izbornog zakona BiH, koji stupa na snagu u subotu, 18. jula, saopšteno je večeras iz CIK. 

Na sastanku je razgovarano o svim aspektima rada Gradske izborne komisije Mostar i u tom smislu kakvu podršku očekuju od CIK-a BiH i organa vlasti.

Izuzetno je značajno da i Gradska izborna komisija bude upoznata o svim aktivnostima CIK BiH i da bude u potpunosti spremna da sprovede izbore u Mostaru. 

U saopćenju se navodi da je ovo nastavak prakse CIK BiH da se redovno sastaje sa gradskim/opštinskim izbornim komisijama kako bi se blagovremeno rešili eventualni problemi u radu izborne administracije.

Komentari

NA VRH