DOŠAO SAMO INSPEKTOR

Svi se čude, a nelegalna jama kod hotela Mostar i dalje zjapi

Boška Ćavar, koja se dvije godine borila protiv gradnje nelegalnog objekta u dvorištu zgrade u kojoj živi, pretpostavila je da danas od zatrapavanja neće biti ništa

Naređeno zatrpavanje građevinske jame. M. Smajkić

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

17.7.2020

Iako je rješenjem Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara investitorima, firmi „Promark“ d.o.o. Mostar te Marku Vidačku, Boži Krstanoviću, Anti Šainu, Draženu Erešu i Miji Mariću, naređeno zatrpavanje građevinske jame dimenzija 28x11x4 metara, to se nije dogodilo.

Jama je bespravno izgrađena prekoputa hotela Mostar i naređeno je dovođenje u prvobitno stanje. Iako je bilo previđeno, to se jutros u devet sati nije desilo.

Boška Ćavar, koja se dvije godine borila protiv gradnje nelegalnog objekta u dvorištu zgrade u kojoj živi, pretpostavila je, kako je to jutros rekla novinarima, da od zatrapavanja neće biti ništa.

Ćavar: Očekivala ovakav ishod. M. Smajkić

- Došao je samo inspektor, ali Komunalno, koje je trebalo izvršiti zatrpavanje, ali o trošku investitora, kao i policija, nisu došli. Zvali smo Urbanizam, niko se ne javlja, a potom gospođu Radmilu Komadinu (glavna savjetnica gradonačelnika Mostara, op. a.), koja je potpisala zaključak o izvršenju i koja se čudila kako nije niko došao.

I, eto, tako, svi se čude i ja nemam riječi za sve to. Meni je nepojmljivo da tako nešto sebi mogu dopustiti i ja, zaista, želim da ih građani pamte po zlu koje rade - rekla je Ćavar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.