ZBOG PANDEMIJE

Otkazan 'Festival prijateljstva - Goražde 2020.'

Dogovoreno je da će samo simbolično na jarbol biti podignuta festivalska zastava uz vatromet

Odluka donesena radi zaštite zdravlje građana. Fena

Avaz.ba / Fena

22.7.2020

Dvadeset treći internacionalni "Festival prijateljstva“, koji je trebao biti održan od 1. do 7. avgusta u Goraždu, otkazan je zbog pogoršane epidemiološke situacije - odlučio je Gradski štab civilne zaštite Goražde.

Članovi štaba upoznati su sa naredbama Federalnog ministarstva zdravstva o proglašenu epidemije zaraznih bolesti te su donijeli jednoglasnu odluku da se ovogodišnji festival i zvanično otkaže.

Dogovoreno je da će samo simbolično na jarbol biti podignuta festivalska zastava uz vatromet, dok će u Gradskoj Art galeriji, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, biti otvorena izložba djela nastalih na Internacionalnoj likovnoj koloniji ''Boje prijateljstva'' Goražde 2019. što je jedan od najvrijednijih segmenata ove internacionalne manifestacije.

- Ovu odluku donijeli smo u najboljoj namjeri da zaštitimo zdravlje građana. Pozivamo ih na poštivanje svih odluka kriznih štabova Federacije BiH i BPK Goražde, ali i ostalih nadležnih institucija - poručio je komandant Gradskog štaba, gradonačelnik Muhamed Ramović.

Uputio je apel građanima da ograniče i boravak u prostorijama Gradske uprave, javnim ustanovama i preduzećima te da, ukoliko nije neophodno fizičko prisustvo, sve svoje obaveze nastoje obaviti posredstvom telefona ili interneta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.