PREDSJEDAVAJUĆI SKUPŠTINE

Čestitka Čelika pripadnicima Četvrte viteške motorizovane brigade Armije RBiH

Predsjedavajući Čelik u svojoj čestitki ističe i poručuje da se žrtve koje su pale za odbranu naše domovine nikada ne smiju zaboraviti

Čelik: Branili sarajevska naselja. Arhiv

Piše: Avaz.ba

28.7.2020

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik čestitao je danas 28. godišnjicu formiranja svim pripadnicima Četvrte viteške motorizovane brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Hrabri pripadnici ova brigade su tokom agresije na našu državu branili sarajevska naselja Hrasnicu, Sokoloviće, odnosno slobodne teritorije Ilidže i područja Igmana, koji su u tim teškim danima smatrani „kapijom Sarajeva“. 

Predsjedavajući Čelik u svojoj čestitki ističe i poručuje da se žrtve koje su pale za odbranu naše domovine nikada ne smiju zaboraviti.

- Sve vaše bitke jednako su važne i bitne, sve su one uticale da se onemogući ulazak neprijateljskih snaga u opkoljeno Sarajevo, a time i sačuvaju sve institucije naše zemlje smještene tada u njemu. Da je nekim slučajem neprijatelj prošao kroz ovaj dio, danas Bosne i Hercegovine ne bi imala ovakve konture. Zbog toga, hvala svima vama, jer zajedno s vama njegujemo i podsjećamo sve nas na sve naše heroje koji su dali svoje živote za odbranu jedine nam domovine Bosne i Hercegovine - stoji u čestitki predsjedavajućeg Čelika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.