STAVOVI

Sarajlić: Čast mi je što sam poznavao Salku Bukvarevića

Salko Bukvarević je dokazani patriota i uporni borac, kazao je Sarajlić

Delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Asim Sarajlić. Screenshot

Piše: E. Halimić / Avaz.ba

29.7.2020

Smrt Salke Bukvarevića je težak gubitak za SDA i za Bosnu i Hercegovinu, kazao je delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Asim Sarajlić (SDA).

- Meni je vijest prvi javio predsjednik Izetbegović (Bakir op.a.) i prije nego što je objavljeno u medijima. Pogodilo me je, pogodilo je sve nas. Salko Bukvarević je dokazani patriota i uporni borac. Čovjeku koji je zadnjih godina kroz poziciju ministra nekako tiho i nenametljivo rješavao ogromne socijalne i moralne probleme ovog društva u najranivijim kategorijama ovog društva. Davao je dio sebe u svakom tom rješenju, prolazio mučne rasprave, sjećate se svih demonstracija i pregovora. Dao je jedan dio sebe tom sektoru i vjerovatno je ćelijama plaćao sve te sastanke i neprospavane noći, ali sve je bilo lakše sa Salkom Bukvarevićem. Čast mi je što sam ga poznavao – istakao je Sarajlić.


Sarajlić: SDA činilia kompromise i ustupke.. Arhiv

Govoreći o usvajanju budžeta, Sarajlić je kazao da je SDA činilia kompromise i ustupke.  

- Uvijek ćemo to raditi ukoliko je to u interesu države i ovo je mala cijena kakvu smo mi u prošlosti plaćali. Evidentno je da smo dobili Vijeće ministara, gospodin Cikotić je izabran za ministra, riješili krizu po pitanju budžeta. Ima pomaka, stvari se kreću naprijed. Postignut je dogovor oko Mostara imat ćemo lokalne izbore. Naše evropske integracije neće stati, naš NATO put neće stati, borimo se s pandemijom, imamo migrantsku krizu, ali to je naša realnost i teret ove generacije – istakao je Sarajlić.

Dodao je da ima sredstava i da je Vijeće ministara operativni dio vlasti.

- Uvijek se nađu rezerve i svake godine se neke budžetske stavke ne potroše. Ima sredstava, ima rezerva, na kraju krajeva ima i opcija rebalansa. Pogledajte koliko smo dobili jako vrijedne opreme i uvijek se nađe načina i sredstava. Potrebno je dogovoranje kako bi se donosile kvalitetne odluke – naglasio je Sarajlić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.