SAZNAJEMO

Senat odlučio: Centar za interdisciplinarne studije UNSA-e nosit će ime po profesoru Zdravku Grebi

Inicijativa je nakon smrti profesora Grebe došla od uposlenika Centra za interdisciplinarne studije, a jučer smo je dobili i od Skupštine KS, rekao je Škrijelj

A. Jamaković / Avaz.ba
  • Grebo: Ugledni profesor

    Grebo: Ugledni profesor

    Foto: Arhiv


Univerzitet u Sarajevu na današnjoj sjednici Senata donio je odluku da se Centar za interdisciplinarne studije nazove po prof. dr. Zdravku Grebi, osnivaču i jednom od ljudi koji je utemeljio ovu podorganizacionu jedinicu Rektorata UNSA.

Ovu informaciju potvrdio nam je rektor UNSA-e Rifat Škrijelj kazavši da je profesor Grebo godinama aktivno radio na formiranju ovog centra, ali i Centra za ljudska prava pri UNSA-i.

-    Inicijativa je nakon smrti profesora Grebe došla od uposlenika Centra za interdisciplinarne studije, a jučer smo je dobili i od Skupštine KS. Objedinili smo te dvije inicijative, one se upotpunosti poklapaju. Senat je donio takvu odluku, a sutra je trebao biti i rođendan profesoru Grebi – kazao je Škrijelj.

  • Rifat Škrijelj

    Rifat Škrijelj

    Foto: Avaz


Napomenuo je da su u Centru za interdisciplinarne studije razvili nekoliko studijskih master programa te dva doktorska studija.

-    Veliki doprinos tome dao je naš profesor Zdravko Grebo i s razlogom je donesena ovakva odluka. Potpisao sam odluku i obavijestit ćemo Ministarstvo za obrazovanje KS. Postavit ćemo tablu s novim nazivom te napraviti izmjenu u dokumentima, kako to zakon nalaže. Suština je da smo dali jedno obilježje životu i djelu profesora Grebe – rekao nam je Škrijelj.

Podsjećamo da je profesor Grebo umro 29. januara 2019. godine. Bio je dugogodišnji profesor na Pravnom fakultetu UNSA-e te direktor Centra za interdisciplinarne studije. Osnivač je i Fondacije "Otvoreno društvo Bosna i Hercegovina".

Više o temi Zdravko Grebo

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na