SARAJEVO

Petorica uhapšenih nakon tragedije na gradilištu na Stupu predati u nadležnost Tužilaštva KS

U nesreći koja se jučer dogodila na ovom gradilištu u ulici Nikole Šopa poginuli su Ernes Baltić (26) i Muradif Đogo (58)

Nesreća se dogodila na gradilištu u ulici Nikole Šopa. Avaz

Piše: A. J. / Avaz.ba

30.7.2020

Svih petero uhapšenih nakon jučerašnje tragedije u sarajevskom naselju Stup kada su poginula dva radnika na gradilištu, nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u 16 sati predati su u dalju nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako je "Avaz" ranije objavio, uhapšeni su Sabrija Bilalović (54), Bajram Hamzić (57), Ulfet Pramenković (51), Faruk Pijalović (42) i Alen Spahić.

Sumnjiče se da su počinili "Teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine" iz člana 328 stav 2 Krivičnog zakona FBiH u vezi sa krivičnim djelom "Nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova" iz člana 326 istog zakona.

Naredbom Tužilaštva KS izuzeta je određena dokumentacija iz Općine Ilidža koja se odnosi na gradnju objekta na kojem su radnici nastradali.

U nesreći koja se jučer dogodila na ovom gradilištu u ulici Nikole Šopa nakon obrušavanja zemlje poginuli su Ernes Baltić (26) i Muradif Đogo (58), a treći radnik je povrijeđen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.