OTVORENO PISMO

Građanski savez pisao Eriku Larsonu: Želimo skrenuti pažnju na aferu preuzimanja GS

Ovim pismom želimo skrenuti Vašu pažnju na akuelnu aferu pokušaja preuzimanja GS od strane nelegitimne frakcije u saradnji sa Sudom KS, poručili su iz GS-a

Predsjedništvo Građanskog saveza. Avaz

Piše: E. H. / Avaz.ba

1.8.2020

Građanski savez (GS) povodom posljednjih dešavanja u ovoj političkoj stranci uputio je danas otvoreno pismo višem savjetniku za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS Eriku Larsonu (Eric Larson).  

Pismo prenosimo u cijelosti:

„Poštovani gospodine Larson, Građanski savez (GS) prepoznaje Vašu kritičnu ulogu i još više cijeni Vaše znanje i posvećenost borbi protiv korupcije - najvećeg neprijatelja BiH. Umjesto da se priključe toj borbi protiv korupcije, mnogi akteri se bore isključivo za vlast u BiH. Ovim pismom želimo skrenuti Vašu pažnju na akuelnu aferu pokušaja preuzimanja GS od strane nelegitimne frakcije u saradnji sa Sudom KS, i to uoči Lokalnih izbora 2020. Naime, u kratkom roku od samo nekoliko dana, pored održavanja fiktivnog Kongresa GS, bez poziva članova i bez ikakve najave javnosti, ova frakcija je navodno uručila odluku istog Sudu KS. Time naglašavamo hitnost ovog pisma da se uključite i aktivno djelujete kako bi vratili nadu biračima u ovim složenim zdravstvenim i ekonomskim okolnostima.


Viši savjetnik za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS Erik Larson. Arhiv

Hvala unaprijed na Vašoj podršci i saradnji u borbi za vladavinu prava - suštinu opstanka jedne suverene države. Mi se nastavljamo boriti kako bi konačno stavili tačku na iscrpljivanje građana BiH“. 

U potpisu Predsjedništvo Građanskog saveza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.