STANJE NA PUTEVIMA

Saznajte na kojim putnim dionicama su u toku radovi

Povodom vjerskog praznika Kurban-bajrama večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH

Avaz.ba

Brojni radovi na putu

Foto: Ilustracija


Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima Vinac (Jajce - Donji Vakuf) i Jasen (Prozor - Jablanica), a vozila saobraćaju obilaznicama oko tunela, saopćeno je iz BIHAMK-a

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica - Rajlovac, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik - Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo - Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

  • Brojni radovi

    Brojni radovi

    Foto: Ilustracija


Na magistralnom putu Zenica - Nemila (kroz tunel Vranduk) od 5 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo - Sarajevo.

Povodom vjerskog praznika Kurban-bajrama večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Više o temi Stanje na putevima

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na