VREMENSKA PROGNOZA

I danas sunčano i toplo, ali od sutra slijede promjene

Sutra se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom

Avaz.ba
03.08.2020 06:25

Najviša dnevna temperatura do 38 stepeni

Foto: Avaz

Prema najavama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za danas je najavljeno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Povećanje oblačnosti sa zapada u noći na utorak. 

Puhat će vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36, na jugu zemlje do 38 stepeni.

Sutra se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Moguća je lokalna pojava grada. Puhat će vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera, koji će krajem dana promijenuti smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu zemlje do 30 stepeni.

U srijedu u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jače padavine u Bosni. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje od 24 do 27 stepeni.

Komentari

NA VRH