VREMENSKA PROGNOZA

I danas sunčano i toplo, ali od sutra slijede promjene

Sutra se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom

Najviša dnevna temperatura do 38 stepeni. Avaz

Avaz.ba

3.8.2020

Prema najavama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za danas je najavljeno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Povećanje oblačnosti sa zapada u noći na utorak. 

Puhat će vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36, na jugu zemlje do 38 stepeni.

Sutra se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Moguća je lokalna pojava grada. Puhat će vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera, koji će krajem dana promijenuti smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu zemlje do 30 stepeni.

U srijedu u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jače padavine u Bosni. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje od 24 do 27 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.