ZVORNIČKO JEZERO

Magnet za turiste: Cijeli avgust već rezerviran

Posjetioci se mogu vozati čamcima i uživati u prirodnim ljepotama, pecanju i drugim zanimljivostima

Turisti mogu uživati u svim blagodatima prirode. Z. Kuljić

Piše: Z. Kuljić / Avaz.ba

3.8.2020

Pojava virusa korona donijela je glavobolje vlasnicima hotela i motela, ali se u Zvorniku zato traže vikendice na jezeru jer nude mir i ugodan odmor.

U Turističkoj organizaciji kažu da su nedavno potpisali ugovor o posredovanju u pružanju usluga s Draganom Stakićem iz Zvornika, čime je i zvanično načinjen prvi korak u postupku registracije kuće za odmor „Drinski konak“ u Zelinju, na obali Zvorničkog jezera.

Privatni smještaj

Kako je u zajedničkom interesu da se registrira sav privatni smještaj koji se izdaje turistima, Gradska uprava u Zvorniku pruža podstrek vlasnicima da se registriraju tako što je skupštinskom odlukom utvrđeno da oni plaćaju paušal u simboličnom iznosu od 15 KM po prijavljenom krevetu na godišnjem nivou.

Mjesto za kupanje ili pecanje. Z. Kuljić

- Poslije vile „Jana“, koja posluje po principu „stan na dan“ u samom gradu, ovo je na području Zvornika drugi registrirani privatni smještaj.

Kako je potražnja za privatnim smještajem sve veća, važno je i da se vlasnici nekretnina koji se vode kao fizička lica uvedu u zakonito poslovanje kako bi doprinosili lokalnom budžetu - kaže Slavica Andrić, direktorica TO grada Zvornika.

Velika potražnja

Dragan Stakić, vlasnik kuće „Drinski konak“, kaže da im je cijeli avgust već rezerviran.

- Zaista je velika potražnja. Radi se o ljudima iz BiH i Srbije i svi oni žele mir i uživanje u prirodnim ljepotama jezera - ističe Stakić i navodi da Zvorničko jezero nudi velike mogućnosti, od vožnje čamcem i uživanja u prirodnim ljepotama, do pecanja i drugih zanimljivosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.