STANJE NA CESTAMA

Vozači oprez: U toku radovi na nekoliko tunela i putnih pravaca

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta

Avaz.ba
04.08.2020 07:27

Brojni radovi na putevima, u funkciji alternativni pravci

Foto: Arhiv

U zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni tokom noći i jutros pada kiša, a padavine su, do kraja dana, najavljene i u ostatku zemlje. Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. 

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno, svaki dan (osim nedjelje) od 8 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Saobraćaj se zbog radova svaki dan (osim nedjelje) u vremenu od 8 do 16 sati obustavlja i na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (u mjestu Bjelajce). 

U toku je sanacija tunela Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica), zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznice oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. 

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima: Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Na graničnim prijelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Danas će, u periodu od 12 do 24 sata, doći do obustave saobraćaja na graničnom prelazu Rača-Sremska Rača. Za vrijeme obustave vozila će se preusmjeravati na GP Popovi-Badovinci.

NA VRH