NAKON NEREDA NAVIJAČA

Nema uhapšenih u Mostaru, oštećeno i policijsko vozilo

Veliki broj izgrednika identificiran, između ostalog, i na osnovu snimaka građana, kao i onih s videonadzora brojnih objekata

Policija na mjestu nereda. M. Smajkić

Piše: M. Sm. /Avaz.ba

8.8.2020

Više od osam sati koliko je proteklo od huliganskog iživljavanja "Ultrasa" u Fejićevoj i ulici Huse Maslića u Mostaru nema uhapšenih osoba.

Kako nam je rečeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, do sada niko nije priveden, ali je "veliki broj izgrednika identificiran", između ostalog, i na osnovu snimaka građana, kao i onih s videonadzora brojnih objekata. 

Iako su građani Mostara ogorčeni zbog činjenice da do sada niko nije lišen slobode, kao i zbog pričinene znatne materijalne štete, ipak, u policiji uvjeravaju da rade svoj posao. Također, navode da poduzimaju sve neophodne aktivnosti kako ne bi ponovo došlo do nereda uoči utakmice Velež-Zrinjski koja će večeras biti odigrana.


Oštećeno više vozila. M. Smajkić

Kako saznajemo, od prijepodnevnih sati u pripravnosti su skoro sve raspoložive snage MUP-a HNK, među kojima i Jedinica za operativnu podršku, odnosno, specijalna policija.

Također, u slučaju potrebe za intervencijom, u pripravnosti su i "specijalci" MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

Podsjetimo, u jutrošnjem pohodu su dvije ženske osobe zatražile ljekarsku pomoć, uposlenica jednog objekta u Fejićevoj, koja je pogođena pepeljarom te starija žena koja je pošla na pijacu, a kojoj je na licu mjesta od šoka i straha pozlilo.

Oštećena su četiri vozila, među kojima i policijsko, a na brojnim objektima je pričinjena znatna materijalna šteta.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.