VITALNI INTERES

Komšić imenovao ambasadoricu da bi uređivao portal?!

Komšić očito sebi doživotno otvorio prostor da kroz tuđa usta brani svoj potrošeni patriotizam iza kojeg se sada jasno vidi obični klijentelizam

Željko Komšić i Danka Savić. Avaz

Piše: T. Lazović / Avaz.ba

10.8.2020

Posljednje podle političko-medijske akrobacije Željka Komšića do kraja su ogolile motive interesne konekcije između propalog sedmičnika "Slobodne Bosne", njihovog žutog portala i čelnika Demokratske fronte.  

Naime, postalo je apsoluto očito zašto je Komšić, sa pozicije šefa države u dva navrata na važne ambasadorske pozicije u Pragu i Madridu slao Danku Savić, suprugu Senada Avdića, glavnog urednika "Slobodne Bosne".

Na taj je način Komšić očito sebi doživotno otvorio prostor da kroz tuđa usta brani svoj potrošeni patriotizam iza kojeg se sada jasno vidi obični klijentelizam i najniži lični interes, te atakuje na sve one koji razobličavaju politički balon od sapunice i sluganstvo SDA-u.

Također, Komšić skrivajući svoje samoizolacije kao zmija noge, pokušava skrenuti pažnju javnosti sa činjenice da čelnik DF-a Izetbegoviću ponizno prepušta pozicije poput direktorske u EP BiH ili u Aerodromu Sarajevo.

Svima je u novinarskim krugovima jasno da Komšić s takvim ciljem, preko svojih najbližih savjetnika filuje portal SB besmislicama i dezinformacijama, poput one da Avaz.ba nije objavio informaciju o odluci Suda BiH po žalbi Nihada Čolpe.

Naprotiv, Avaz.ba je tu informaciju objavio prvi, ali je također prije nekoliko dana objavio i informaciju da je ambasadorica Savić, Avdićeva supruga, prijavljena MIP-u zbog mobinga nad uposlenikom ambasade u Španiji. Komšić o tome, naravno, šuti. Čuva kao i uvijek do sada samo svoj vitalni interes.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.