BIH

Željko Komšić šalje Danku Savić u London?

Njen suprug Senad Avdić, vlasnik propalog sedmičnika “Slobodna Bosna“, navodno od Komšića traži da ona ipak ode u Beograd

Hoće li Komšić dodatno udovoljiti Avdiću. Arhiv

S. DEGIRMENDŽIĆ

19.1.2019

Danka Savić, supruga Senada Avdića, vlasnika propalog sedmičnika “Slobodna Bosna“, i nekadašnja novinarka tog lista, glavna je favoritkinja Željka Komšića, hrvatskog člana Predsjedništva BiH, za mjesto nove ambasadorice BiH u Velikoj Britaniji.

Kako saznaje „Avaz“ iz dobro obaviještenih izvora, Savić bi već na narednoj sjednici Predsjedništva BiH mogla biti i zvanično predložena za tu funkciju.

U tom slučaju, naravno, ako dobije agreman, Savić bi mogla naslijediti Valentinu Marinčić, koju je Komšić nedavno smijenio.

No, kako tvrde naši izvori, Senad Avdić, suprug Danke Savić, nije sretan zbog ovakvih Komšićevih namjera. Navodno je zamolio Komšića da Danka dobije neko diplomatsko mjesto geografski bliže Sarajevu.

Prema nezvaničnim informacijama, Avdić želi da mu supruga ide u Beograd, jer će pozicija ambasadora u Srbiji, sada kada je smijenjen Lazar Mirkić, vjerovatno pripasti kvoti koju imenuje Komšić.

Kako god, očigledno je da bračni par Avdić-Savić može birati.

Iz Kabineta Željka Komšića do zaključenja ovog izdanja našeg lista nismo dobili odgovor na pitanje da komentira navode i informacije do kojih smo nezvanično došli.

Piše po diktatu, naplaćuje uhljebljenjem supruge

Zahvaljujući Komšiću, Savić je još 2010. godine zaplovila diplomatskim vodama, i to na mjestu ambasadorice u Češkoj, iako nije imala nikakvog iskustva. Nakon toga zaposlila se u Ministarstvu vanjskih poslova zahvaljujući vezama njenog supruga s braćom Čampara i njihovim rođakom Denisom Zvizdićem (SDA).

Usluge koje za njih čini, objavljujući na svom portalu sve što zatraže kako bi se i na taj način zajedno obračunavali s političkim neistomišljenicima i stranačkim rivalima, Avdić očito naplaćuje i uhljebljenjem svoje supruge na što bolje pozicije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.