NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: RS blokira 250 miliona eura od EU?!

Pročitajte sve i o opsežnoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo „Dar 1“ u kojoj je jučer uhapšeno 17 policijskih službenika Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a KS

Piše: Avaz.ba

13.8.2020

Današnja naslovna strana "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg bosanskohercegovačkog dnevnog lista, čitajte sve o žalbi na izbor kompanije koja će štampati glasačke listiće, koja je odbačena te šta to znači za predstojeće izbore, ali i izbornu kampanju.

Saznajemo da BiH još nije potpisala memorandum o razumijevanju za program makrofinansijske pomoći (MFA) sa Evropskom unijom, iako je bilo predviđeno da dobije 250 miliona eura u svrhu borbe s pandemijom koronavirusa. Zašto manji bh. entitet Republika Srpska koči ove pregovore, te šta želi Brčko Distrikt, čitajte u današnjem izdanju "Dnevnog avaz".

Komentar dana "Ko prije do vakcine..." pisala je Nerma Ajnadžić.

Pročitajte sve i o opsežnoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo „Dar 1“ u kojoj je jučer uhapšeno 17 policijskih službenika Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a KS. Oni su u večernjim satima predati Tužilaštvu KS.

Klinički psiholog Čedomir Novaković za naš list je rekao kako epidemija koronavirusa je psihološki gora od rata koji su proživjeli građani u Bosni i Hercegovini, jer se u ratu znalo odakle se puca i ljudi su se mogli skrivati. On je pojasnio i kako pandemija ostavlja psihičke posljedice na ljude.

Ličnost dana je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko, a saznajte i zašto.

Na stranama Globusa čitajte sve o ruskoj vakcini zbog koje stručnjaci širom svijeta pozivaju na oprez.

Studenti Univerziteta u Sarajevu uputili su zahtjeve vlastima KS među kojima su i dodatni septembarski rok te prijenos 15 ECTS bodova u narednu akademsku godinu. Pročitajte šta o tome kažu rektor UNSA-e Rifat Škrijelj i ministar obrazovanja, nauke i mladih KS Anis Krivić.

Novinari Crne hronike donose sve o saobraćajnoj nesreći kod Pala u kojoj su bračni par Hršum, Danijela (42) i Dario (50), izgubili živote. Za volanom Mercedesa 350 GLE, koji je udario u Audi A3 u kojem je bio bračni par, bio je Amir Kujović (36) iz Sarajeva, koji je uhapšen jer je utvrđeno da je vozio pod utjecajem droge i alkohola. Također, nakon pucnjave u zeničkom naselju Jalija, Haris Hadžikapetanović istražiteljima priznao ubistvo Jasmina Husagića (38), koji je iste večeri, na Odjelu hirurškog šoka Kantonalne bolnice Zenica, preminuo usljed zadobivenih povreda. 

Glumca Vojislava Voju Brajovića naš novinar sreo je u Trebinju koji je u ivaj hercegovački grad došao sa suprugom Milicom Mihajlović. Saznajte o čemu su sve razgovarali.

Odigrano je novo kolo Premijer lige BiH, a na stranama Sporta pročitajte izvještaje sa jučerašnjih utakmica. Jedna od njih je duel između Sarajeva i Tuzla Cityja u kojem je bordo tim odnio pobjedu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.