MANIFESTACIJA

U Konjicu počeo maraton „Stazama bosanskih kraljeva“

Učestvuje 25 biciklista iz Lukavca i Konjica

Piše: S. Džajić / Avaz.ba

13.8.2020

Maraton „Stazama bosanskih kraljeva“. S. Džajić

U Konjicu je danas počeo 12. biciklističko rekreativno-turistički maraton „Stazama bosanskih kraljeva“ u organizaciji Biciklističkog kluba „Bike tour“ iz Lukavca. 

Ova jedinstvena manifestacija,koja od 2009.godine promovira prirodne ljepote i turističke potencijale, kulturološke znamenitosti i etnološke različitosti, kroz razvoj rekreativno-turističkog biciklizma u BIH, je okupila ove godine 25 ljubitelja biciklizma iz Lukavca i Konjica.Oni će u naredna četiri dana na prostoru Boračkog jezera, Glavatičeva i Ruišta, učestvovati u različitim sportsko-rekreativnim aktivnostima.

-Maraton se prvi put održava na području općine Konjic.Izabrali smo ovaj grad zato što ima prekrasne predjele, turističke potencijale i resure koje želimo da prezentiramo.Danas smo posjetili kulturno-historijske znamenitosti Konjica, a učestvovali smo i u prvoj konjičkoj biciklijadi-kazao je predsjednik BK „Bike tour“ Nedim Zejnilović.




Uživali u vožnji

Edin Mujkić,član BK „Bike tour“ iz Lukavca se posljednjih pet godina bavi biciklizmom. Četvrti put učestvuje u maratonu „Stazama bosanskih kraljeva“.

-Drago mi je da smo danas u Konjicu. Grad je prelijep, a posebno mi je drago što sam učestvovao i u prvoj konjičkoj biciklijadi. Nastavljamo voziti ka Boračkom jezeru - kazao je Mujkić.

Konjičanin Mirsad Halilović se biciklizmom bavi dvije godine. Danas je sa sinom Ahmedom učestvovao u konjičkoj biciklijadi.

-Prelijep događaj i poručio bih svima da se bave biciklizmom ili nekim drugim sportom - poručio je Halilović. 


Programske aktivnosti

U petak nas očekuju rekreativne vožnje oko Boračkog jezera, a u subotu rafting niz rijeku Neretvu.U nedjelju je i najtežio dio aktivnosti, a riječ je o održavanju MTB ture od Boračkog jezera do Ruišta i nazad-naveo je predsjednik BK „Bike tour“ Nedim Zejnilović.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.