NAKON REAKCIJE EU

Crnadak traži da Dodik odmah povuče čestitku koju je uputio Lukašenku

Crnadak ovo traži nakon potvrde šefa evropske diplomatije Josepha Borella da EU neće priznati rezultate izbora u Bjelorusiji.

Avaz.ba

Igor Crnadak

Foto: Avaz


Igor Crnadak, aktuelni poslanik PDP-a u NSRS-u i bivši ministar vanjskih poslova BiH pozvao je člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da odmah povuče čestitku koju je uputio predsjedniku Bjelorusije Aleksandru Lukašenku.

Crnadak ovo traži nakon potvrde šefa evropske diplomatije Josepha Borella da EU neće priznati rezultate izbora u Bjelorusiji.

"Treba to da uradi zbog interesa RS-a, zbog budućnosti naše djece, koja od malih nogu treba da nauče da su zlostavljanja i represija nad vlastitim narodom i protjerivanja i hapšenja opozicije potpuno neprihvatljiva. RS mora da teži Evropi, demokratskim dostignućima i zapadnom vrijednosnom sistemu, u kojem izbori moraju biti slobodni i u kojem niko građanima ne smije da prijeti i da ih ucjenjuje", naveo je Crnadak.

Borell je u sinoćnjem tvitu naveo da EU ne priznaje rezultate izbora te da će EU odmah raditi na uvođenju sankcija zvaničnicima Bjelorusije zbog napada na demonstrante.

Više o temi Igor Crnadak

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na