"DOSTA JE ŠUTNJE"

Platforma za progres održala mirne proteste u Banjoj Luci

Pod sloganom "Dosta je bilo šutnje“ građani Banje Luke su na miran način iskazali svoje nezadovoljstvo zbog situacije u državi.

Platforma za progres. Screenshot

Piše: Avaz.ba

15.8.2020

U Banjoj Luci, u Parku Mladen Stojanović, danas je u 11:55 sati ili simbolično "5 do 12“ održano mirno protestno okupljanje Platforme za progres koje je predvodio Mirsad Hadžikadić.

Pod sloganom "Dosta je bilo šutnje“ građani Banje Luke su na miran način iskazali svoje nezadovoljstvo zbog situacije u državi. 

Zajedno sa ograničenim brojem ljudi obratila se članica predsjedništva stranke Samra Turčinhodžić, potpredsjednik Aleksandar Eskić i predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić.

Hadžikadić je podsjetio na 15 ranijih zahtjeva Platforme koji se tiču države, izbora i korupcije, a iz Banje Luke je poručio "želimo transparentnost pri donošenju odluka i da je moguće da Bosna i Hercegovina postane pravna država! 

- Nastavljamo sa ovakvim vidom izražavanja nezadovoljstva, a narednu protestnu šetnju ćemo imati u Zenici, poručio je Hadžikadić.

MUP Republike Srpske ranije je obavijestio Platformu za progres da je planirana protestna šetnja u Banjoj Luci iz parka Petar Kočić ka parku Mladen Stojanović zabranjena. Ipak, MUP Republike Srpske nezvanično je dozvolio mirno okupljanje

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.