ODRŽALI PRESS

"Četovorka" predstavila kandidate

Prije predstavljanja kandidati su potpisali izjavu u kojoj se nalazi 29 principa koje će slijediti kao budući načelnici.

Predsjednici stranaka četvorke. Screenshot

Piše: D.H. / Avaz.ba

17.8.2020

Na današnjoj konferenciji za medije stranke tzv. Četvorke (Narod i pravda, SDP, Naša stranka i NBL) predstavila je svoje kandidate za načelnike općina u Kantonu Sarajevo.


Prije predstavljanja kandidati su potpisali izjavu u kojoj se nalazi 29 principa koje će slijediti kao budući načelnici.

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić izjavio je kako on privodi treći mandat te da želi započeti četvrti:

- Ispoštovali smo sve što smo dogovarali mjesecima i nadam se da će tako ostati. Nismo imali nikakvih problema oko programa samog i dogovaranja i nadam se da će naši načelnici pobijediti", kazao je Hadžibajrić.

Kandidat za načelnika Općine Centar Srđan Mandić istakao je da je čitav život vezan za Sarajevo iz kojeg je najduže vremena bio odsutan tokom rata kada je kao vojnik Armije BiH morao odlaziti na udaljenija ratišta, te da od svog grada koji mu je u srcu želi napraviti istinsku metropolu:

Kandidat za načelnika Općine Ilidža je Nermin Muzur iz Naroda i pravde je naglasio da će kao načelnik truditi u što većoj mjeri provoditi dogovorenih 20 principa u svojoj lokalnoj zajednici:

- Mislim da su se lokalne zajednice zasitile starih kadrova i da ćemo mi ponuditi neka nova rješenja", dodao je Muzur.

Osim navedenih, javnosti se se obratili i ostali kandidati za načelnike su: Adnan Delić (nestranački, prijedlog Narod i pravda), kandidat za načelnika Općine Novi Grad), Dženan Brkanić (kandidat za načelnika Općine Vogošća ispred stranke Narod i pravda), Elvedin Tatarević (kandidat za načelnika Općine Trnovo ispred stranke SDP), Amar Dovadžija (kandidat za načelnika Općine Ilijaš ispred stranke Narod i pravda), Enes Kazić (kandidat za načelnika Općine Hadžići ispred stranke Narod i pravda). Odustan je jedino bio Hasan Tanović (nestranački kandidat za načelnika Općine Novo Sarajevo), koji boravi van BiH.

Javnosti su se obratili i predsjednici stranaka četvorke. Predsjednik NS Peđa Kojović iskoristio je priliku da uputi kritiku na račun rada aktuelne Vlade KS:

- Ovdje se ne radi o tome imamo li mi matematički ono što je potrebno da se smijeni Vlada KS već se radi o tome da li je ovo pravi trenutak i velika je dilema da li je riskantnije za zdravlje građana KS da ostavimo trenutnu vlast ili da pokrenemo smjenu koja će trajati dva mjeseca - kazao je Kojović.

Negativne riječi o postojećoj vlasti imao je i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić:

- Ja spadam u red onih ljudi koji vide po rezultatima entitetskih i kantonalnih vlada da osim ove naše nesreće koja je pogodila cijeli svijet imamo i elementarnu nepogodu, a to je trenutna vlast - dodao je Nikšić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.