RAD NADLJUDSKIM SNAGAMA

Samo jučer ljekari Opće bolnice pregledali su 113 pacijenata u urgentnom centru

Posljednji mjesec pregledano je 6.447 pacijenata na odjeljenju za radiologiju

N. Aj. / Avaz.ba

Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš"

Foto: Arhiv


Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" i njeni usposlenici rade punom parom. Kako je ljekar i v. d. direktora Ismet Gavrankapetanović u više navrata rekao, doktori ove bolnice rade nadljudskim snagama, što pokazuju i podaci koje su dostavili.

Izvještaj rada za odjeljenje za radiologiju odnosi se na posljednji mjesec, tačnije od 17. jula do 17. avgusta, zaključno sa 7 sati jutros. Pregledano je 6.447 pacijenata i to 12 kontrastnih dijagnoza, 2.477 muskuloskeletnih dijagnostika, 543 CT dijagnostike, 2.822 ulutrazvučne dijagnostike te 317 MRI dijagnostike.

Podaci za jučerašnji dan, 16. avgust, pokazuju da je na tom odjeljenju bilo 169 pregleda pacijenata. Ljekari su uradili 80 ulutrazvučnuh dijagnostika, 62 muskoskeletne dijagnostike, 10 RTG pluća, 2 op. sale te 2.400 ekspozicija.

U posljednjih mjesec, ekipa urgentnog centra Opće bolnice imala je 2.980 pregleda. U bolnicu su primljena 864 pacijenta, dok ih je preko urgentnog centra primljeno 284.

Otpusta je bilo 850, a ambulantnih operacija 158. Ljekari su uradili 394 elektivna operacijska zahvata, dok je hitnih bilo 115.

Samo jučer u urgentnom centru pregledano je 113 pacijenata, dok ih je 13 primljeno u bolnicu. Urađeno je osam ambulantnih operacija preko urgentnog centra, a u bolnicu je ukupno primljeno 27 pacijenata, dok je pet otpušteno.

Jučer su urađene i tri hitne operacije.

Odsjek za opću hirurgiju jučer je primio devet pacijenata, ortopedija pet, ginekologija dva, a akušerstvo jednog pacijenta.

Na odsjeku za kardiologiju primljen je jedan pacijent, a na gastroenterologiji dva, dok je interna intenzivna njega pružena jednog pacijentu, kao i jedna neurološka intenzivna.

Ginekoloških pregleda jučer je bilo šest, a akušerskih 15. Ljekari su uradili šest poroda.

Odjeljenje za pedijatriju jučer je na odsjeku za opću pedijatriju primilo četiri pacijenta 4, a na neonatologiju tri. Bila su i tri ambulantna pregleda, A pružena je i jedna usluga PCR-a roditeljima.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na