SVEČANOSTI

Medžlis IZ Bihać dobio prvu hafizu: Ilma Ogrešević naučila Kur’an napamet

Ilmim muhaffiz (mentor) u učenju Kur'ana napamet je bio muftija bihaćki i njen profesor u medresi hafiz Mehmed-ef. Kudić

Piše: A. J. / Avaz.ba

18.8.2020

S današnje svečanosti - Avaz
S današnje svečanosti - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Ilma Ogrešević - Avaz

Pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u BiH posljednje ajete napamet proučila je Ilma Ogrešević iz Brekovice pored Bihaća i tako danas stekla časno zvanje hafize Kur'ana Časnog.

Ilmin muhaffiz (mentor) u učenju Kur'ana napamet je bio muftija bihaćki i njen profesor u medresi hafiz Mehmed-ef. Kudić, saopćeno je iz Muftijstva bihaćkog.

Ilma Ogrešević (kćerka Safeta i Kade) je rođena 2001. godine u Bihaću. Osnovnu školu je završila u rodnom mjestu Brekovici, a 2020. godine medresu je završila sa prosjekom 5.0 i upisala Fakultet za računarske nauke i inžinjering na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu.

Učesnica je brojnih vjerskih programa na kojima se učio Kur'an, a svoju školu je predstavljala na brojnim takmičenjima i smotrama znanja. Ona je prva hafiza, žena, u Medžlisu IZ Bihać i 6. kandidat muftije hafiza Mehmed-ef. Kudića koja je položila hifz.

- Čestitamo Ilmi, njenim roditeljima, muhaffizu, sestri, medresi, džematu, medžlisu i svima koji su na bilo koji način doprinijeli da naša domovina dobije još jednog čuvara Kur'ana Časnog - stoji u izjavi muftijstva bihaćkog.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.