VREMENSKA PROGNOZA

Pretežno sunčano, temperature do 34 stepena

Neophodno je provoditi mjere zaštite od UV zračenja

Biometeorološka prognoza je povoljna. Arhiv

Avaz.ba

21.8.2020

Sunčano uz malu oblačnost. U jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 28 do 34 stepena, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno i sunčano vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene u prvom dijelu dana, tokom poslijepodneva preporučljivo je biti oprezniji i djelimično reducirati aktivnosti. Neophodno je provoditi mjere zaštite od UV zračenja.


U nedjelju se očekuje kiša. Arhiv

Sutra sunčano uz malu oblačnost. U jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 29 do 35 stepeni.

U nedjelju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u Bosni porast naoblake, što može usloviti pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 29 do 34 stepena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.