PROGNOZA

Spremite kišobrane: Meteorolozi najavljuju pljuskove i grmljavinu

U subotu će najviša dnevna temperatura biti između 17 i 29 stepeni

Kiša se očekuje tokom vikenda. Avaz

Piše: E. Ma.

28.5.2022

U Bosni se danas očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a lokalno je moguća i pojava grada.

U Hercegovini umjereno oblačno i nešto sunčanije prijepodne. Krajem dana, padavine se očekuju i na sjeveru Hercegovine. Intenzivnije padavine uglavnom u sjevernim i ponegdje u centralnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 10 i 15, a dnevna između 17 i 29 stepeni.

U našoj zemlji sutra se očekuje pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine, u Hercegovini jugo, a u Bosni vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini bit će pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Do kraja dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu do 26 stepeni.

U utorak će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti, ponegdje u centralnim i istočnim područjima moguć je i kratotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, na jugu do 26 stepeni.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.