STANJE NA PUTEVIMA

Vozači, oprez: U jutarnjim satima magla, najgore uz rijeke Savu, Lašvu, Spreču i Drinu

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta

Magla na mnogim putevima. Arhiv

Avaz.ba

27.8.2020

U jutarnjim satima upozorava se na smanjenu vidljivost, zbog magle, saopćeno je iz BIHAMK-a. Izdvajaju se dionice uz rijeke Savu, Lašvu, Spreču i Drinu.  

- Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila – dodaje se u saopćenju BIHAMK-a.

Na magistralnom putu Ljubinje - Trebinje (na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno), svakim danom (osim nedjelje) od 8 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac – Berkovići – Bileća – Trebinje. Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima Jasen (Prozor - Jablanica) i Vinac (Jajce - Donji Vakuf). U funkciji su alternativni pravci.

Zbog izvođenja radova na regionalnom putu Crna Rijeka – Mrkonjić-Grad (kod mjesta Bjelajce) do kraja mjeseca obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme obustave alternativni pravci su Kola – Stričići – Čađavica – Mrkonjić-Grad i Crna Rijeka – Jajce – Mrkonjić-Grad.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin - Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo - Semizovac (dva mosta preko Ljubine), Pelagićevo - Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Šićki Brod - Srebrenik, Livno - Kamensko, Šešlije - Modriča, Grude – Posušje - Rakitno i Kobiljača – Kiseljak - Busovača.

Od danas pa do kraja ovog mjeseca obustavlja se saobraćaj u Brčkom, na magistralnom putu Brčko-Bijeljina (dionica od kružnog toka “Ilićka” do naselja Gredice).

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša zatvoren zbog radova. Na GP Metaljka (Čajniče - Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 7 do 19 sati.

Na put krećite odmorni, a ukoliko putujete na duža putovanja, pravite češće pauze. Na vrijeme se informišite o stanju na cestama i graničnim prelazima, kako bi izbjegli bespotrebna čekanja u kolonama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.