"PAKET LUDILA"

Govedarica: Dodik je jučer doživio brodolom u Beogradu

Na taj je način politika razuma nadvladala politiku osobnog interesa i ludog avanturizma, naglasio je Govedarica.

Vukota Govedarica. Arhiv

D.H./Avaz.ba

28.8.2020

Na sastanku u Beogradu predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić pokazao je kako i na koji način politika od općeg interesa mora biti na prvom mjestu i da odluke koje donosimo moraju biti stvorene na osnovu posljedica takvih odluka - rekao je član Predsjedništva SDS-a Vukota Govedarica.

- Na taj je način politika razuma nadvladala politiku osobnog interesa i ludog avanturizma, naglasio je Govedarica.

On je rekao da je Vučić svojim posjetiteljima iz Banje Luke podvukao da je Srbija opredijeljena za poštovanje dejtonskih načela i da mir i stabilnost nemaju nikakvu alternativu, što znači da bilo kakvo raspakivanje Dejtonskog sporazuma može biti pogubno za srpski narod.

- Također mislim da je na vrlo direktan način negirao neke koji ne vjeruju u njegove dobre namjere glede Kosova i Metohije, jer da je to slučaj, Vučić bi rado prihvatio paket dizajniran u Banjoj Luci, koji uključuje Kosmet i Republiku Srpsku. objasnio je Govedarica.

- Nakon političkog brodoloma koji je doživio u Beogradu,Dodik bi trebao ozbiljno razmišljati. Ako je osobno smislio ovaj plan, morat će proći reviziju, ako je to ipak moguće , rekao je član Predsjedništva SDS-a. 

Istaknuo je da bi taj plan, ako bi ga osmislio neko drugi iz njegove okoline i nagovorio ga da sve to uradi, morao distancirati od sebe.

- Kako god to izgledalo, bez obzira na to tko je kreirao taj„ paket ludila “, Dodik bi iz svega što se dogodilo trebao donijeti ozbiljne zaključke. Ne govorim ovo da bih ga podsjetio ili zato što sam mu prijatelj, već iz predostrožnosti kako bih uklonio kvar koji postoji u Dodikovom sustavu. Kažem iz jednostavnog razloga jer narod mora znati da u takvim slučajevima kada politike eskaliraju i postanu nekontrolirane, običan čovjek uvijek je povukao debeli kraj - zaključio je Govedarica.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.