STAVOVI

Hurtić: Šatorović se lažno predstavlja, ni radnici mu ne vjeruju

Čak ni Međunarodna konfederacija sindikata mu ne daje legitimet jer ga u dopisima upućenim SSSBiH ne oslovljavaju kao predsjednika, naveo Hurtić

Hurtić: Radi se više o sindikalno-političkom mešetaru. Arhiv

Avaz.ba

28.8.2020

Savez samostalnih sindikata (SSS) BiH bio je i ostao važan socijalni partner poslodavcima i Vladi FBiH. Međutim, izvjesni Selvedin Šatorović nema nikakve veze s vodstvom te organizacije.

- On se lažno predstavlja kao lider SSSBiH jer nije upisan u nadležni registar kao ovlaštena osoba za zastupanje, pa stoga nije ni učesnik u radu Ekonomsko-socijalnog vijeća FBiH, o čemu je javnost više puta informirana.


To je za Vijesti.ba  kazao Zlatko Hurtić, vanjski saradnik Vlade FBiH, angažiran na pitanjima radnopravnog zakonodavstva socijalnog dijaloga.

- Čak ni Međunarodna konfederacija sindikata mu ne daje legitimet jer ga u dopisima upućenim SSSBiH ne oslovljavaju kao predsjednika. Nedavno je sud potvrdio ovo nezakonito djelovanje Šatorovića jer je imenovao treće lice kao zakonskog zastupnika SSS BiH, što se čini samo u situacijama kada ne postoji upis ovlaštene osobe za zastupanje - rekao je Hurtić.


Selvedin Šatorović. Arhiv

Smatra da radnici Šatoroviću ne vjeruju jer ga većina njih udruženih u granske i druge sindikate članice SSSBiH nije izabralo da ih predstavlja.

Prema njegovim riječima, radi se više o sindikalno-političkom mešetaru koji ideološki uglavnom djeluje na liniji SDP-a, zloupotrebljavajući ime i pečat SSSBiH, što će svoj epilog imati na sudu, s obzirom na brojne krivične prijave protiv njega, pišu Vijesti.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.