MANIFESTACIJE

Predstavom "Tobija" završeno "Mostarsko ljeto"

U trajanju od nešto više od mjesec „Mostarsko ljeto 2020“ pružilo je 26 različitih sadržaja

A. J. / Avaz.ba

28.8.2020

Svi sadržaji održani su u skladu sa svim mjerama Kriznog štaba - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Kulturna manifestacija „Mostarsko ljeto 2020“ koja je započela 17. jula ove godine zatvorena je večeras u Pozorištu lutaka Mostar izvedbom predstave „Tobija“ Zdeneka Floriana, u režiji Marija Drmaća, nastaloj u produkciji Pozorišta mladih Sarajevo. U predstavi igraju Belma Lizde Kurt i Mario Drmać.

- Ovom predstavom, prije svega, želim da na neki način vratim duh lutkarstva, ono lutkarstvo što je nekada bilo i lutkarstvo koje sada prerasta u neku potpuno drugu vrstu umjetnosti. Zapravo, lutkarstvo tu stoji, ali poprima sadržaje i elemete cirkusa i potpuno drugog muzičkog oblika i sadržaja. Tako da je ova predstava isprepletena i sa lutkarskim momentima i sa nekom paravanskom 'mooving' igrom, koja je onako paravanski, hajmo reći, prepoznatljiva iz nekog starog vremena, ali je upakovana u jedan džezerski muzički štimung - istakao je o predstavi režiser i glumac Mario Drmać.

U trajanju od nešto više od mjesec „Mostarsko ljeto 2020“ pružilo je 26 različitih sadržaja od toga 12 izložbi fotografija i likovnih radova, pet predstava, pet promocija knjiga te 4 koncerta.

Svi sadržaji održani su u skladu sa svim mjerama i naredbama Kriznog štaba FBiH koje su na snazi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.