ŠTAB RS

Mjere protiv koronavirusa u RS produžene do 14. septembra

Na sjednici je štab za vanredne situacije donio Zaključak o obaveznom sprovođenju mjera

Šta RS za vanredne situacije. Srna

Avaz.ba

31.8.2020

Mjere Štaba RS za vanredne situacije produžene do 14. septembra 2020. godine, saopštio je Štab RS za vanredne situacije.

Na sjednici je štab za vanredne situacije donio Zaključak o obaveznom sprovođenju mjera za reagiranje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID - 19) u Republici Srpskoj. 

- U cilju prevencije širenja virusa korona SARS - Co V-2 i COVID - 19 bolesti na teritoriji Republike Srpske i zaštite i spašavanja stanovništva do 14. septembra se zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, navedeno je u saopštenju nakon sjednice.

  Kako se dodaje u saopštenju, do 14. septembra ograničava se i radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od 6.00 do 24:00 časa. 

- Pružanje ugostiteljskih usluga ishrane i pića na način regulisan tačkom 2. ovog zaključka odnosi se i na ugostiteljske objekte za smještaj, navedeno je u saopštenju Štaba za vanredne situacije.

  Kako se dodaje, do 14. septembra 2020. godine dozvoljavaju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike, uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske. 

- Subjekti kojima je dozvoljeno obavljanje djelatnosti dužni su istu organizovati uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u Uputstvu JZU 'Institut za javno zdravstvo Republike Srpske' za sprečavanje pojave i širenja COVID - 19 bolesti na radnom mjestu, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, jedinice lokalne samouprave dužne su da svoje akte usaglase sa ovim zaključkom, te da u skladu sa epidemiološkom situacijom na svojoj teritoriji, donesu restriktivnije mjere u odnosu na mjere utvrđene ovim zaključkom.

Štab RS za vanredne situacije donio je Zaključak o prihvatanju donacije Fondacije za rak.

- Republički štab za vanredne situacije se upoznao sa Informacija o donaciji IgM/IgG brzih testova Fondacije za rak i istu prihvata. Za realizaciju ovog zaključka zadužuje se JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, navedeno je u saopštenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.