PRIJEDLOG SKAKE

Grad Sarajevo dodijelit će blizu 500 stipendija

Povećan iznos

Abdulah Skaka. ARHIV

A. V. / Avaz.ba

4.9.2020

U Izmjenama i dopunama Budžeta Grada Sarajeva za 2020. godinu, na prijedlog gradonačelnika Abdulaha Skake, povećan je iznos za stipendiranje učenika, kako bi svi prijavljeni, njih blizu 500, a koji su ispunili formalno-pravne uslove javnog poziva, bili nagrađeni za svoj trud i rad i samim tim motivirani za buduće uspjehe.

- Investiranje u obrazovanje nema alternativu. Ulažući na različite načine u svoje mlade sugrađane, Grad Sarajevo značajno ulaže u svoju budućnost. Znanje je uvijek bilo važno, ali nikada važnije nego danas u globalnom svijetu kada trebamo adekvatno odgovoriti na brojne izazove - istakao je Skaka.

Smatra da i u ovim vanrednim okolnostima, kada se suočavamo sa pandemijom koronavirusa, moramo pozitivno razmišljati i djelovati.

Zato, bez obzira koliko teške ekonomske prilike bile, uvijek će jedna od primarnih zadaća Grada biti da obezbijedi potrebna sredstva na normalno funkcionisanje života djece, mladih i njihovih porodica. Oni zaslužuju našu punu podršku i brigu.

- Ne smijemo dozvoliti da naša djeca koja postižu izuzetne rezultate ne osjete radost priznanja i nagrade za svoj trud. Ujedno, naša je obaveza i pravo da budemo podrška i rodteljima, i učiteljima i nastavnicima. Svi oni obavljaju jedan od najtežih i najodgovornijih poslova. Zato zavređuju posebno poštovanje zbog njihovog izvanrednog rada i angažmana, posebno u ovim vanrednim okolnostima - naglasio je Skaka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.