SAZNAJEMO

Incident u KPZ Sarajevo, tuča među pritvorenicima, potukao se i policajac koji je uhapšen zbog korupcije

Faruk Zubčević, direktor KPZ Sarajevo, kazao nam da ne može davati izjave bez odobrenje ministra pravde FBiH, ali nam je potvrdio da je došlo do manjeg incidenta

M. Aš. / Avaz.ba

KPZ Sarajevo: Potvrdili incident

Foto: Arhiv


U Kazneno-popravnom zavodu u Sarajevu u četvrtak se desio incident  u kojem je učestvovao Alen Kozić, pripadnika MUP KS koji je prije mjesec lišen slobode zbog korupcije u okviru akcije "Dar"

Kako saznajemo, incident se desio u ćeliji kada se Kozić sukobio s jednim pritvorenikom. Međutim, odmah su intevenirali policajci i smirili pritvorenike, nakon čega su razdvojeni.

Faruk Zubčević, direktor KPZ Sarajevo, kazao nam da ne može davati izjave bez odobrenje ministra pravde FBiH, ali nam je potvrdio da je došlo do manjeg incidenta.

Incident je zabilježen, ali nije bilo potrebno da medicinari reagiraju - rekao nam je kratko Zubčević i rekao da su mjere sigurnosti na najvećem nivou.

Saznajemo da je do koškanja došlo tokom noći s srijede na četvrtak, a nakon intervencije čuvara, Kozić se pomirio s osobom s kojom se sukobio. Radi se o osobi koja se nalazi u zatvoru zbog nasilja u porodici. 

Pružili su na kraju  jedan drugom ruku i sve se dobro završilo - kaže naš sagovornik.

Više o temi KPZ Sarajevo

NA VRH

Podijeli članak na