SARAJEVO

Direktor Vilić primio u posjetu komandanta EUFOR-a u BiH

Generalmajor Trischak izrazio zadovoljstvo u vezi dosadašnje saradnje sa Direkcijom, kao i uvjerenje da će se buduća saradnja i komunikacija održati na visokom profesionalnom nivou

Posjeta DKPTBiH. DKPTBIH

Avaz.ba

7.9.2020

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiHMirsad Vilić i njegovi zamjenici Ranko Vuković i Ivica Bošnjak primili su danas u radnu posjetu komandanta EUFOR-a u BiH generalmajora Reinhard Trischaka.

Rukovodioci Direkcije uputili su dobrodošlicu generalmajoru Reinhard Trischaku, te predstavili gostima poslove i zadatke službenika Direkcije, kao i realizovane aktivnosti u okviru zakonskih nadležnosti Direkcije. Razgovarano je i o uspješno izvedenoj vježbi ''Brzi odgovor 2020'', u okviru Operacije Althea, čiji temelj je zajednički rad i izuzetna saradnja. Istaknuta je opredijeljenost nastavka saradnje EUFOR-a u BiH sa bliskim partnerima i sigurnosnim agencijama u Bosni i Hercegovini.

Generalmajor Trischak izrazio zadovoljstvo u vezi dosadašnje saradnje sa Direkcijom, kao i uvjerenje da će se buduća saradnja i komunikacija održati na visokom profesionalnom nivou. Istakao je da uspješno realizovana vježba ''Brzi odgovor 2020'' pokazuje potpunu posvećenost EUFOR-a u BiH da u skladu sa svojom misijom učestvuje u očuvanju sigurnog i stabilnog okruženja u Bosni i Hercegovini.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.