NEUGODAN INCIDENT

Uprava KJKP "Pokop" se izvinjava građanima zbog krava na groblju

Ističu kako zbog velike površine njihovi čuvari nisu u stanju nadzirati svaki dio groblja

Krave na Vlakovu. Screenshot

Avaz.ba

9.9.2020

Zbog neprijatnog događaja koji je uznemirio građane, kada je snimljeno kako nekoliko krava pase na sarajevskom groblju "Vlakovo", Uprava KJKP „Pokop“ uputila je izvinjenje građanima.

- Svjesni činjenice koliko su groblja kao vječna počivališta porodica osjetljiv dio života, a bez namjere da tražimo bilo kakvo opravdanje, obavještavamo građane da je Uprava ovog respektabilnog preduzeca, poduzela sve potrebne mjere kako se ovakvi incidenti ne bi događali, navode iz KJKP "Pokop". 

Iako naglašavaju da građani opravdano osjećaju ljutnju, iz KJKP "Pokop" ističu da odgovornost nije u potpunosti njihova te da poduzimaju sve potrebne mjere da što više smanje štetu:

- Problem sa ulaskom krava u gradsko groblje „Vlakovo“ imali smo i ranije. Svaki ovakav slučaj prijavljen je policiji i inspekciji. Zbog čega nadležni nisu uspjeli ništa poduzeti ne znamo, no, mi, kao kantonalno preduzeće, ne možemo ulaziti ni u kakav sukob sa neodgovornim vlasnicima. I ovaj najnoviji slučaj prijavljen je policiji koja je izasla na mjesto događaja, navode iz Pokoa. 


Također, ističu kako zbog velike površine njihovi čuvari nisu u stanju nadzirati svaki dio groblja.

- Nasi čuvari nisu u mogućnosti biti na svakom mjestu u isto vrijeme, osobito kada se radi, kao u ovom slučaju, o ulasku u poslijepodnevnim satima, kada rade samo dežurne službe. 

Mi ćemo se kao odgovorna ustanova i dalje truditi da ovakvim i sličnim situacijama stanemo u kraj, no, ovim putem molimo i policiju i nadležne službe, da se pozabave problemom neodgovornog vlasništva, kako bi naše preduzeće, kao i svih proteklih godina, nastavilo uživati dobru reputaciju, i zadržalo profesionalan odnos prema poslu i gradjanima, navode iz KJKP "Pokop".


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.