POSJETA OPĆINI CENTAR

Džaferović: Da nije bilo Armije RBiH danas ne bi bilo ni BiH

Džaferović je ovom prilikom zahvalio načelniku Ajnadžiću što ga je pozvao u radnu posjetu

Piše: E.H./Avaz.ba

10.9.2020

Susret Ajnadžića i Džaferovića - Avaz
Posjeta lokalitetu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Presjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i načelnik općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić položili su danas cvijeće na spomen-obilježje poginulim maloljetnim borcima Armije i MUP-a RBiH u Parku svjetlosti u Sarajevu.

Džaferović je ovom prilikom zahvalio načelniku Ajnadžiću što ga je pozvao u radnu posjetu, te da obiđu vrlo značajne objekte na području općine Centar.  

- Jako sam sretan što moj radni dan počinje s obilaska obilježja koje je izgrađeno kao sjećanje na one koji nisu imali ni 18 godina, dakle bili maloljetni, a bili su svjesni trenutka u kojem žive, koji su branili i odbranili Bosnu i Hercegovinu. Mi nikad njihovu žrtvu nećemo zaboraviti, jer da nije bilo Armije RBiH danas ne bi bilo ni BiH. Posebnu ulogu u tome imaju ljudi koji su bili mlađi od 18 godina. Dakle mlađi od 18 godina, a tako snažna i jaka svijest o potrebi da se brani sloboda i vlastita domovina - poručio je Džaferović.

Dodao je da to niko od nas nikad ne treba da zaboravi.

- Uvijek ćemo se sjećati toga i činiti sve da onima koji su maloljetni preživjeli a bili pripadnici Armije RBiH da im pomognemo u životu, a onima koji su poginuli braneći BiH da uvijek odajemo postovanje i da ih s dužnim poštovanjem sjećamo - zaključio je Džaferović.

Načelnik Ajnadžić ovom prilikom kazao je da da ne spomen-obilježje otvoreno na ovom mjestu za one koji su u vrijeme kad se branila država BiH, njeno dostojanstvo, integritet o cjelovitost bili mlađi od 18 godina.

- Oni su primjer hrabrosti, a li odavde šaljemo poruku kako Bodsnci i Hercegovci, Srbi, Hrvati i Bošnjaci trebaju biti hrabri i istrajni na evropskom putu i izgradnji društva i države jednake šanse - poručio je Ajnadžić.


Nakon toga, delegacija Općine Centar Sarajevo zajedno s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Džaferovićem obišli su i gradilište gdje je u toku izgradnja Evropske kuće kulture i nacionalnih manjina, u Parku Kemala Montena, nakon čega član Predsjedništva i načelnik Općine Centar nastavljaju s daljim aktivnostima posjete gradilištu osnovne škole u naselju Šip, te otvaranju Centra za zdravo starenje smještenog u objektu vrtića "Razigrani dani" u ul. Patriotske lige. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.