DOPIS SKUPŠTINI KS

Gavrankapetanović: Osigurati novac da se izmire zatečeni dugovi prema dobavljačima

Također traže pomoć od Vlade KS u osiguravanju sveobuhvatne revizije poslovanja Opće bolnice, kako bi se utvrdio presjek

Gavrankapetanović: Osigurati "čist start". Arhiv

A. M. / Avaz.ba

10.9.2020

Direktor Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" prof. dr. Ismet Gavrankapetanović uputio je dopis Skupštini Kantona Sarajevo u kojem zahtijeva da se iznađu finansijska sredstva kako bi ova ustanova mogla izmiriti dugovanja prema dobavljačima, a sve sa ciljem da Opća bolnica u budućem radu odgovori svim postavljenim zadacima u korist pacijenata Kantona Sarajevo i šire, ali i radnika i menadžmenta bolnice.

- Od 17.07.2020. godine Opća bolnica je u skladu sa obavezujućim dokumentom Ministarstva zdravstva KS angažovala maksimalne kapacitete i znatno povećala broj usluga koje je redovno pružala. Angažovani su dodatni prostori, materijali, lijekovi, medicinsko i nemedicinsko osoblje. U takvim uslovima materijalna sredstva i lijekovi koji su bili predviđeni za jedan mjesec potrošeni su u toku cca 7 dana - navodi se između ostalog u dopisu koji je uputio direktor Opće bolnice prof. dr. Ismet Gavrankapetanović.

U dopisu se još navodi da je finansijsko stanje Opće bolnice u krizi, zbog dugova prema dobavljačima stvorenih prije imenovanja novog rukovodstva.

Također traže pomoć od Vlade KS u osiguravanju sveobuhvatne revizije poslovanja Opće bolnice – finansijska, pravna i informatička, kako bi se utvrdio presjek i osigurao tzv. “čist start” od 01. jula 2020. godine.

Dopis upućen Skupštini KS. Faksimil

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.