ZAVRŠIO KOLEGIJ SDA

Izetbegović: Teško je očekivati da Čampara ostane u SDA

Bakir Izetbegović, lider SDA, rekao je novinarima nakon okončane sjednice Kolegija da je teško očekivati da Čampara nakon svega ostane u SDA

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

14.9.2020

Završio je kolegij Stranke demokratske akcije, na kojem je bilo riječi o posebnim dešavanjima unutar SDA, posebno vezano za ostavku koju je dao Aljoša Čampara na mjesto člana Predsjedništva stranke.

Bakir Izetbegović, lider SDA, rekao je novinarima nakon okončane sjednice Kolegija da je teško očekivati da Čampara nakon svega ostane u SDA.

Izetbegović je na početku kazao da je bilo riječi o predizbornim aktivnostima, o radu, odnosno neradu Vijeća ministara. Najavio je da će se prekosutra sastati sa Draganom Čovićem.

- Ne očekujem pomake, ali obećao sam da ćemo se sastati - dodao je Izetbegović.

Novinare je najviše zanimala ostavka Aljoše Čampare.

- Dao je neopozivu ostavku. Glavni odbor će to da razmotri, ustvari nema šta da razmotri, nego da prihvati. Uostalom, šta će se dešavati, ne zna se. SDA mu je dala šansu i priliku, podršku, a kako će da uzvrati, vidjet ćemo - kazao je Izetbegović.

Govoreći o Čamparinim optužbama na račun korupcije i nepotizma u stranci, Izetbegović je izjavio da to nisu pravi razlozi zbog kojih on eventualno napušta SDA.

- Čuo sam se ja sa Čamparom ovih dana, obavio razgovor sa njim prije ovih njegovih odluka. Znam ja razloge za njegovu odluku, ali ne bih o njima. Do sada smo imali pet ili šest puta ljude koji odlaze iz SDA i onda redovno se nađu neka nezadovoljstva, demokratijom ili nedemokratijom u SDA, putem kojim ona ide. Onda izađemo na izbore i SDA dobije svojih 310.000 glasova. Čampara može donijeti svoje odluke, ali možemo vidjeti gdje su njegovi prethodnici, kako su oni prošli, koliko su dobili glasova, gdje su, kud su i gdje je SDA – izjavio je Izetbegović.

Kazao je kako nema njegove odgovornosti što ljudi napuštaju SDA, dodavši da SDA nije savršena, ali "je jedna jako dobra, demokratska stranka u kojoj svako može da govori šta hoće i da ne snosi posljedice""

 - Biće afera, bit će korupcije, gdje god ima vlasti ima i afera, rješavat će se - rekao je Izetbegović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.